9 redenen om glijmiddel te gebruiken

 1. Kan de duur van de seks verlengen
  Door het gebruik van glijmiddel zal er minder wrijving ontstaan tijdens de seks. Dit zorgt ervoor dat de seks als prettig wordt ervaren door vrouwen en mannen het langer volhouden.

 2. Aanvulling op de natuurlijke vochtbalans
  Wanneer er niet genoeg natuurlijk vocht wordt aangemaakt (vaginale droogheid) zal het inbrengen van een vinger/penis/seksspeeltje als stroef en pijnlijk worden ervaren. Om dit tegen te gaan kun je glijmiddel gebruiken.
  Vaginale droogheid komt bij ongeveer 30% van de vrouwen voor.

 3. Seks met een condoom wordt comfortabeler en natuurlijker
  Bij vrouwen: een condoom absorbeert het vrouwelijk natuurlijk vocht waardoor je sneller droog aanvoelt. Gebruik daarom een aantal druppels glijmiddel, voor extra comfort (en plezier!).
  Bij mannen: soms wordt het dragen van een condoom als knellend ervaren. Wanneer er een paar druppels glijmiddel op de penis worden aangebracht zal dit prettiger worden en kan het zelfs voor extra sensatie zorgen.
  (Wanneer je glijmiddel aan de binnenkant van het condoom gebruikt, let dan wel op dat je niet te veel glijmiddel gebruikt zodat er ruimte overblijft om het sperma op te vangen).

 4. Verkleint de kans dat het condoom scheurt
  Wanneer je glijmiddel gebruikt zal het condoom soepeler blijven. Wanneer het condoom te droog wordt, zal deze kunnen scheuren door de wrijving. Dat wil je niet!

 5. Kan gebruikt worden bij (erotische) lichaamsmassages
  Afhankelijk van het soort glijmiddel kan je glijmiddel ook gebruiken voor een lichaamsmassage. Glijmiddel op siliconenbasis is de beste keuze.
  Glijmiddel op siliconenbasis blijft langdurig “nat” en is veilig doordat het door je lichaam wordt afgebroken.

 6. Kan helpen ontspannen bij vaginisme of te gespannen bekkenbodemspieren.
  Een van de meest voorkomende klachten bij seks is pijn. Dit komt voornamelijk voor bij vrouwen: 40% van de vrouwen heeft wel eens pijn bij het vrijen. Het gebruik van glijmiddel zorgt ervoor dat de wrijving en dus de pijn vermindert of zelfs verdwijnt.

 7. Sneller ‘in the mood’
  Bij het begin van het voorspel of de seks kan het zijn dat alles nog “stroef” aanvoelt. Wanneer je glijmiddel gebruikt zal de huid soepeler worden waardoor alles lekkerder aanvoelt.

 8. Fors geschapen partner
  Mocht de mannelijke partner net te groot geschapen zijn om de seks comfortabel te laten aanvoelen, gebruik dan een glijmiddel. Doordat de wrijving minder wordt, zal het je helpen ontspannen en zal de seks comfortabeler zijn.

 9. Het is geen taboe, het is gewoon lekker
  “Dat (glijmiddelen) heb ik helemaal niet nodig”
  Deze opmerking staat met stip op nummer 1 wat betreft meest gehoorde opmerkingen sinds ik mensen om mij heen vertel over glijmiddel-anoniem.nl.
  “Dat is voor oude mensen, zo oud ben ik nog niet”
  staat op nummer 2.
  Maar ook al meen je geen glijmiddel nodig te hebben, is het ongetwijfeld een toevoeging in je seksleven. Just try it! J